Når uheldet er ude…

Så ringer du/I på 46 35 12 43

Vi tager imod akutte patienter i hverdage i vores åbningstid, men at der skal aftales tid forud på vores telefon 46351243

Tandlægerne i Centrum tilbyder akut behandling, uanset om der er tale om tandpine, knækkede fyldninger eller protese-reparationer m.m. at

Tandlægevagten

Ved akut opstået tandpine eller tandskade uden for din egen tandlæges normale åbningstid, kan du kontakte Tandlægevagten.
Husk sygesikringskortet og kontant betaling.
(Børn under 18 år afregnes med kommunen).

 

København


Adresse:

Tandlægevagten
Oslo Plads 14
2100 Kbh. Ø

Telefon:
35 38 02 51

Slagelse


Adresse:

Region Sjællands Tandpleje -Næstved Sygehus
Ringstedgade 61, indgang 33 eller 33A
4700 Næstved

Telefon:

58 52 49 88

Vagttelefonen vil på lørdag, søndag og helligdage være åben i tidsrummet kl. 8:00 til kl. 11:00.

Gode råd

Gode råd i forbindelse med akut henvendelse

Gode råd i forbindelse med akut henvendelse

 • Tandpine:
  Rens munden med vand. Forsøg desuden rensning med tandtråd, da årsagen kan være madrester mellem tænderne. Hvis tandpinen er vedvarende skal du opsøge tandlæge.
 • Bid i tunge eller læbe:
  Brug en ren klud som presse på området, pres stopper blødningen. Reducer hævelsen med et koldt omslag. Hvis blødningen ikke stopper bør du opsøge tandlæge eller skadestue.
 • Knækket/brækket tand:
  Rens området med vand for at fjerne snavs/skidt. Et koldt omslag vil dæmpe hævelsen. Husk at gemme tanden eller fligen af tanden og medbring til tandlægen, da han måske vil være i stand til at lime tanden eller stykket på.
 • Brud på kæben:
  Undgå at bevæge kæben. Opsøg tandlæge eller skadestue. Brug koldt omslag til dæmpe smerten.

 

 

Visdomstænder og Betændelse

Visdomstænder og Betændelse

I forbindelse med betændelse omkring en visdomstand kan der opstå smerter, hævelse og gabebesvær.

For at mindske ubehaget i forbindelse med betændelsen kan du skylle munden med 0,1% klorhexidin, hvilket kan fås i håndkøb på apoteket. Du bør straks søge tandlæge.

Knækkede tænder eller fyldninger

Akut behandling – Knækkede tænder eller fyldninger

En rodbehandlet tand, der udelukkende er forsynet med en sølvfyldning eller plastfyldning, kan nemt knække, og der er som regel ikke forbundet smerte hermed.

Søg dog tandlæge straks.
En tand med en levende nerve (ikke rodbehandlet) vil ofte være følsom over for kulde og varme. Undgå derfor at tygge med tanden og hold området rent vha. tandbørsten. Isoler evt. den knækkede tand med blødgjort sukkerfrit tyggegummi og søg straks tandlæge.

Tandpine

Tandpine

Kraftig tandpine kan skyldes smerter i nerven, ved rodspidsen eller i tandkødslommen.
Hold tandpinen nede med smertestillende medicin som eks. kodimagnyl, panodil, Ibuprofen 200mg (kan fås i håndkøb).
Husk altid at overholde anbefalet dosis. Søg straks tandlæge.

Uden for normal åbningstid henvises til Tandlægevagten, tlf. 35 38 02 51.
NB! Ved voldsom tandpine kan lægevagten evt. også kontaktes.

Umiddelbart efter operation

Umiddelbart efter operation

Det er vigtigt, at det opererede område lades helt i ro på selve operationsdagen og dagen efter.

Indtag helst flydende eller blød kost de første 2 dage og undlad varm mad og drikkelse den første dag. N.B. rygning forsinker sårhelingen!
Hævelse og evt. et ”blåt” mærke kan også forekomme efter en operation. Dette kan mindskes med kolde omslag (ispose i et håndklæde på kinden)
inden for det første døgn – 15 min. hver 2. time. 2 dage herefter kan der gives moderat varme i form af en varmelampe.

Dagene efter operation

Dagene efter operation

Der kan komme nogen smerte, ømhed, murren og uro i det opererede område i dagene efter, hvorfor det er vigtigt at tage smertestillende tabletter som ordineret af tandlægen for at holde symptomerne nede.

Ved sivblødning umiddelbart det første døgn efter operationen skal hovedet holdes højt, og fysiske anstrengelser bør undgås.

Er der kraftigere blødninger, bruges de evt. udleverede gazetamponer, som kompres på såret (evt. vædet i varmt saltvand) i 15-30 min., som evt. skal gentages 3-4 gange.

Hvis dette ikke hjælper, bør man kontakte tandlægen.
Mundhygiejnen omkring det opererede område opretholdes bedst ved hjælp af Corsodyl mundskyllevæske eller gel.

(0,2 % klorhexidin – som midlertidigt kan misfarve tænder og tunge let brunligt!).

Undlad helst tandbørstning i det opererede område i 5-6 dage..

_H4A0791

Akut tandlæge når du har mest brug for det

Akutte tandproblemer venter ikke på nogen, og ofte sker de på de mest uventede tidspunkter. Når man oplever en tandpine eller tand ulykke, er hurtig og effektiv behandling afgørende. Tandlægerne i Centrum i Roskilde kan være din redning i akutte tandlæge situationer. Søger du en akut tandlæge, er Tandlægerne i Centrum din pålidelige partner i krisetider, klar til at tage hånd om dine tandproblemer med det samme.

Hvad gør du, når du pludselig oplever en intens tandpine eller knækker en tand? Tandlægerne i Centrum tilbyder akut tandlægebehandling for netop sådanne nødsituationer. Vores dygtige team og moderne udstyret klinik står klar til straks at tage hånd om dig, sikre hurtig lindring og levere professionel behandling. Vores hurtige respons og effektive behandling bekræfter vores position som din foretrukne akut tandlæge i kritiske situationer.

Vagttandlæge klar til at hjælpe uden for normal åbningstid

Uden for almindelig åbningstid står vagttandlægen klar til at hjælpe dig. Husk dit sygesikringskort og vær forberedt på kontant betaling, hvis det er nødvendigt.

Hvordan akut tandbehandling kan lindre din smerte hurtigt

Fra tandpine til skader på tænder eller tandkød – akut tandbehandling handler om hurtigt at adressere problemet og lindre smerter. Tandlægerne i Centrum forstår betydningen af øjeblikkelig behandling og har specialiseret sig i at håndtere alle former for akutte tandproblemer. Når du søger en akut tandlæge indenfor vores åbningstider, er Tandlægerne i Centrum det ideelle valg for hurtig og effektiv smertelindring.

Tandpine hvad gør du inden du når tandlægen

Tandpine kan være uudholdeligt, og det er vigtigt at vide, hvordan man håndterer den, inden man kan komme til tandlægen. Tandlægerne i Centrum anbefaler rensning af munden og brug af tandtråd for at fjerne eventuelle madrester, der kan forværre smerterne. Hvis tandpinen fortsætter, er det vigtigt at kontakte tandlægen hurtigst muligt. Som din foretrukne akut tandlæge giver Tandlægerne i Centrum dig de bedste råd og hurtig hjælp.

Tandlægevagt en essentiel service i akutte situationer

Tandlægevagten er din livline, når du oplever akut tandpine eller tandskade uden for Tandlægerne i Centrums  normale åbningstid.

Husk, i tilfælde af tandprblemer, er Tandlægerne i Centrum i Roskilde din bedste allierede. Med et erfarent team, moderne faciliteter og en forpligtelse til hurtig og effektiv behandling, er vi klar til at hjælpe dig, når du har allermest brug for det. Hvis du oplever akut tandpine eller andre tandproblemer, tøv ikke med at kontakte os. Din munds sundhed fortjener den bedste pleje, især i nødsituationer, og Tandlægerne i Centrum står klar.