Delproteser

Hvis du har nogle enkelte tænder siddende, er det muligt at ophænge en delprotese med bøjler, tryklåse eller som en teleskop løsning på disse. Desuden er det muligt at kombinere naturlige tænder med implantater, hvis der ikke er tilstrækkelig med egne tænder til fastholdelse af en protese.

tandproteser

Tryklåsproteser

Hvis du har svært ved at se dig selv med en traditionel helprotese kan en tryklåsprotese være noget for dig. Med en tryklåsprotese undgår du, at skulle styre din protese i undermunden ved hjælp af kinder, tunge og læber. Du undgår også risikoen for ømhed i gummen og problemer med at tygge maden, hvis din protese ligger løs. I dag vælger flere patienter derfor, at få isat to eller flere tryklåse som protesen klikkes fast på.

HVORDAN MONTERES EN TRYKLÅSPROTESE?
Tryklåse er en form for kunstige tandrødder, som sikrer, at protesen sidder fast på en tryg og stabil måde. Protesen klikkes fast på tryklåsene og sidder derfor fast uden mulighed for at gå løs når den anvendes.

tryklaasproteseteaser

Helproteser

Mangler du alle dine tænder, kan en helprotese erstatte disse i kæben og kombineres med tryklåse for sikring af bedre fastholdelse af protesen.
Uanset om du har delprotese eller helprotese, er det vigtigt, at du kommer til løbende kontrol, så du hele tiden har sikret optimal funktion og pasform.

Se mere:

Tandproteser